Consells

La importància d'esterilitzar

Esterilitzar la teva mascota

VIDEO SOBRE LA IMPORTÀNCIA DE LA ESTERILITZACIÓ

 

Esterilitzar a una mascota és un procediment beneficiós per a la salut i benestar general d'aquesta. A més evita la procreació de nombrosos cadells que són abandonats o morts cada any.

La decisió d'esterilitzar aviat a una mascota, gos o gat, mascle o femella, és un fet que afectarà positivament la seva existència. Així ho determinen els estudis veterinaris al llarg de tot el món. Aquesta mesura permet prolongar la seva vida I QUE SIGUI SANA, en un temps significativament més gran, comparant una mascota no esterilitzada ia més permet controlar la població existent, evitant la sobre població.

Desemmascarant els mites:

Mite 1: ¿"L'esterilització canvia la personalitat de la mascota"?
No hi ha evidència científica alguna en l'actualitat sobre que l'esterilització afecti a un gos la capacitat de treball o d'entrenament.

Mite 2: ¿"Les femelles desenvoluparan una personalitat més dolça si se'ls permet tenir almenys una ventrada abans de ser esterilitzades"?
No hi ha cap evidència en la investigació conductual o en observacions clíniques que recolzi aquesta afirmació. Alguns científics estudiosos de la conducta animal suggereixen que aquesta creença pot ser descrita com un "efecte placebo": l'amo espera que la creua de la seva mascota comportarà un canvi conductual i aquestes expectatives el porten a assumir que el comportament de l'animal ha millorat. Si bé el esterilitzar a la femella després de la primera ventrada redueix el nombre d'animals no desitjats a futur, només se li ha de permetre tenir cries en els criadors professionals acreditats i que tinguin cura i respectin sobretot a les seves mascotes (Informi bé d'aquest punt, miri bé en quin lloc compra vostè un cadell. Molts criadors són il · legals (la majoria enganyen molt bé i et fan pensar que crien a Espanya) i porten els cadells d'Europa de l'Est en condicions insalubres, raquítics, desnodrits ... criant a mansalva amb les femelles i tot això amb la finalitat de fer un negoci que va totalment en contra dels drets dels animals. Molts cadells moren en el viatge i moltes mares moren explotades) No contribueixi a aquesta acció comprant gossos en qualsevol lloc. Els vivers massius per desgràcia, estan a l'ordre del dia.
Si no saps que fer amb els cadells de la seva gossa / gata, simplement no els tinguis. Acudeix a una protectora o gossera i adopta un animal sense llar.

Mite 3: ¿"Només les femelles han de ser esterilitzades"?
Un altre error comú és pensar que els mascles no han de ser esterilitzats, tot i que un mascle fèrtil pot procrear múltiples ventrades. L'esterilització no és només privativa d'un sexe, esterilitzar mascles contribuiria encara més a evitar el naixement de cadells i gatets no desitjats.

Efectes en la dieta: Si a vostè li van dir que en esterilitzar el seu gos o gat, aquest engreixaria, la veritat és que li van explicar la meitat de les coses. El problema està en què l'alimentació ha de canviar si un gos és esterilitzat. Evidències científiques estableixen que els requeriments nutricionals dels gossos i gats baixen quan els seus òrgans sexuals són extrets o inutilitzats, per la qual cosa s'ha de disminuir la quantitat d'aliment lliurada.

L'esterilització no produeix per si mateixa obesitat, en disminuir els requeriments energètics, les mascotes esterilitzades necessiten menor quantitat d'aliment per cobrir les seves necessitats energètiques diàries, per tant hem de disminuir l'aportació d'aliment a subministrar de manera d'evitar l'aparició d'obesitat.

Castrar a una femella li dónes un regal de salut perquè evitem una malaltia molt comuna anomenada piometra, La Piometra és una infecció de l'úter associada a efectes hormonals sobre el mateix. Aquesta infecció ocorre independentment que hagi estat creuada o no i el risc d'incidència s'incrementa en aplicar certs productes per evitar que entri en zel o que quedi gestant després d'una travessa no planejada. Esterilitzant a la nostra gossa i extirpant l'úter, evitem problemes com aquest que són mortals per a elles sinó s'agafa a temps, moltes vegades ni ens adonem.

En esterilitzar també es disminueix la possibilitat que pateixi de tumors de glàndula mamària dels quals poden ser malignes i causar metàstasi i la mort del teu gossa.

Mite 4: "Moltes persones senten que és important que el nostre gos o gat es reprodueixi un cop per tenir un desenvolupament emocional correcte o" completar el cicle de vida ".

Resposta: REALITAT - Això sona molt lògic per a nosaltres, perquè som humans i tenim una visió antropomòrfica dels nostres gossos. No obstant això la realitat és que no sabem com veuen la vida els gossos i gats però estem bastant segurs que no és igual que la nostra. Ara sabem que no és necessari per al desenvolupament normal dels gossos o gats reproduir-se i que com expliquem a la secció anterior, el creuar no evita cap problema de salut.

En esterilitzar al teu gos o gat, disminueixes les possibilitats que aquest es perdi en sortir al carrer a buscar el sexe oposat i al mateix temps baixa el risc que es baralli amb un altre, que el atropellin, que l'hi robin o que es perdi.
En esterilitzar al teu gossa o gata evites els problemes de comportament, que es presenten en entrar en zel, algunes poden tornar agressives o nervioses durant aquesta etapa. Això inclou els mascles pel que fa al marcatge de territori. No evita això últim, però relaxa als mascles en no existir testosterona en ells. És molt molt beneficiós per a la tranquil · litat del gos i per a la nostra pròpia.

Les ventrades de gossos o gats solen ser nombroses i moltes vegades creuem a la nostra femella perquè volem un fillet de la mateixa però vam acabar amb 8 cadells que hem de "acomodar". En la meva experiència, la majoria de les persones senten que podran vendre o regalar fàcilment als cadells. Però això no sol succeir perquè en el moment en què els cadellets estan preparats per anar-se'n a les seves casa resulta que les persones que els volien "ja tenen un altre" "el seu papa no el deixa tenir gos" "ens vam canviar de casa i no ens deixen tenir gos "etc.

Però resulta severament difícil acomodar els cadells resultant en propietaris desesperats que acaben per regalar gairebé pregant-li a la gent que se'ls quedi. Recordeu que sempre escoltarà històries en les que van creuar a la gossa i van vendre a tots els cadells i va ser un "gran negoci". La realitat és que encara que tinguem gossos o gats molt fins generalment és difícil acomodar les cries i acaba sent molt costós criar-los.

NO TINGUIS CADELLADES PEL GUST DE TENIR, RECORDA QUE SEMPRE TINDRÀS MÉS DE DOS CADELLS I AIXÒ COMPORTA UNA ENORME RESPONSABILITAT PER cuidar. PENSA QUE FINS ALS DOS MESOS NO PODRAN SER SEPARATS DE LA MARE I ÉS UNA GRAN TASCA CUIDAR DE LA MARE I DE TOTS ELLS. LES PROTECTORA D'ANIMALS I LES GOSSERES ESTAN FINS DALT DE CADELLS DE CADELLADES DESITJADES O NO. D'CADELLADES TROBADES EN BOSSES D'ESCOMBRARIES ficades en CONTENIDORS, DE CADELLS ficats EN CAIXES EN QUALSEVOL LLOC ... SÓN TANTS EXEMPLES QUE US DEIXEM AMB AQUESTS DOS PER QUE US FEU UNA IDEA.

Esterilitzar beneficia a tots, NO LI TINGUEU POR, US HO DIUEN PERSONES QUE HO SABEN PER EXPERIÈNCIA I QUE COMPTEN AMB TOTES LES SEVES MASCOTES castrades, I SINCERAMENT ÉS LA MILLOR DECISION QUE HEM PRES MAI. ELLS I NOSALTRES VIVIM TRANQUILS I SEGUEIXEN SENT IGUAL D'ACTIUS, AFECTIUS I JUGUETONES QUE SEMPRE.

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *